Thursday, 29 November 2012

New Vision



hi and Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia.
ok hari out of topic ..
di mana betapa liat nye nak UiTM Penang tu,.
huhuhu..


nampak kemalasan kat situ

rasenye mcm cpt je masa dh berlalu..
tapi nk wat mcm ne ...masa tu emas..
so sy harap ape yg sy dpt semasa cuti ni dpt sedikit sebanyak ilmu2 yg sy perlukan..
terutama keyakinan n herbalife step by step to success it.
1 bulan and half...
still okey la cuti ni..


oh yeah..berusaha walaupun tidak terdaya.
byk gak mse bercuti ni pergi holiday..
seperti cameron highland , kelantan and bukit gambang water park resort..
so xde la boring sgt kan?
akhirnye tambah jugak customer yg memerlukan herbalife ni..
hehehe thx kakak kesayangan ku..
hihi..


visi terbaru.
ok lah..sebab nk balik UiTM dah..
so kna ad visi n misi baru kan?
so target sy ..nk pecut pointer terdahulu dan jd student yg baik ..cewahh..
tu akademik...klu sukan..nk memenangi 1 pingat at least..
sbb dh lme tgglkan sukan sbb obesiti ..huhu..
so skrg dh ok balik...so nk try naik podium yg sy rindui sgt2..
 

kemarau abis pingat utk 2 tahun..
utk herbalife lak...nk jd SUPERVISOR ...
sbb jd SV ni byk sgt offer n reward yg ley dpt..
so sape xnk kan? lg2 royalty tu...
duit2...
hehehe...

akhir sekali UiTM di Hatiku


UiTM diHatiku

Tuesday, 27 November 2012

kenapa anda perlu menjaga kesihatan?


Assalamualaikum dan salam Spectacular..

ok pada hari ini sy ingin berkongsi satu karya utk smua pmbaca blog ini..
tajuk ini ada kena mengena dgn hidup kite dan seluruh rakyat Malaysia yang di mana makin leka and sering terlupa..



x best kan klu sakit..


kesihatan tu sgt la penting utk bdan anda..xkan la smua kat sini nk sakit?
or dmam slalu ? mesty x kan? 

msty ada antara smua tertanya..ape sbb nk kna jge kesihatan?
so ini la sebab nya



1)anda akan terasa bahagia dan happy..

yelah kan best klu korg sihat, ley bersosial dgn sng and kwn pown xde la nk jauhkan diri dri awk..
happy!!!

2) tidak menyusahkan orang lain..


kalau korg dah sakit, korg ley ke nk jge diri tu? 
mesty la tak kan ? so kna ad org yg sudi nk tlg korg nnty..
kan dh menyusahkan..
orang lain gak yg kna kuarkan duit utk support die byr bill dan len2 keperluan..
walaupun x smua tp ad gak yg mcm ni...


3)jimat duit nk bli ubat atau len2 yg sewaktu dgnnye..

jimat duit..


korg msty nk gnekan duit tu ke bnda lain kan?
nk shopping, beli jersi bola, game, or paling mulia blanja parents..


tp klu korg dh sakit.
x terasa ke byk duit nk kna melabur utk perubatan?

yg sepatutnye korg ley gne duit utk kegunaan lain..

4)senang nk bekerja atau belajar..


klu sakit tu mmg la dpt cuti..
tp klu keadaan yg sakit tu, ley ke nk enjoy cuti tu?
mcm xde makna je kan?
lg2 klu korg sakit time cuti umum..lg la rugi..sgt2 la rugi..


IN A NUTSHELL


sesungguhnya sakit tu adalah penghapus dosa dan dugaan Allah..
smua org akan sakit ...sebb tu mmg lumrah manusia..
yang tak penah sakit cme firaun je..
tp klu ley elakkan la..
prevention is better than cure..







Monday, 26 November 2012

Cinta Sejati


hi ,how are you ?
im hope you all happy with ur beloved family or person okay? :-)

ape tu?

ok
ape tu cinta?
ade ape dengan cinta?
ape keperluan cinta kepada kita? lg2 pada usia yg mentah?
adakah cinta tu bernilai?
sejauh mana kita knal cinta tu ?

ok cinta tu bermaksud kasih sayang...
terbahagi kepada byk jenis iaitu cinta monyet, cinta sejati atau lain2...

cinta monyet ini sangat2 la popular ...lagi2 di kalangan murid sekolah..
mula2 kapel ..dlm kapel ini punya la manis sgt2...
dating x ingat dunia...sikit kol or msg..
tp bila dah clash..mula la..
ungkit bnda tu la..ini la...mcm2 la..
pastu cari org lain..x ke mcm kera or munyit yg xde akal?


haaa comel x?
Cinta sejati ini pula cinta kepada seseorang kerana Allah S.W.T..
cinta ini la yg kita kna cari dan berdoa utk mendapatkan cinta sejati tu..
cinta kepada Allah dan Rasul-Nya adalah 1 kepentingan kita sebagai umat Islam..
I love Allah and I proud of it.
x usah la klu menangis kerana kekasih tgglkan kite..
tp menangis lah kerana Tuhanmu yang maha Esa..
mungkin ramai terleka...tp x smua mcm tu..
sy doakan u all smua akan dpt cinta sjati yg murni ni..
Insya Allah
renung2kan la wahai saudara Islam yang sy kasih sekalian

Wednesday, 21 November 2012

Tip-tip utk lose weight dgn cepat.


HI ape khabar..
sy harap kamu smua sihat2 belaka.
hihi.
ok pada hari ni sy ingin berkongsi sedikit tip
utk penurunan berat bdan dgn sihat..
Messi best player~
hihihi
hahaha xde la kurus mne ..
ad je gambar len2..
ok.sy akan teruskan tips sy.

FIRST 
Minum air kosong byk.
air kosong ni bkan sahaja ley menyebabkan kurus
tp ley melancarkan pendarahan 
and digestion of body..
air kosong ni gak xde kalori.
so kna minum 3-5 Liter shari..

SECOND
elakkan air manis atau berkarbonat.
air manis ni biasanya mempunyai kandungan gula yg sgt2 tggi
taukah anda yg gula ni tggi kalori?
so klu nk kurus kna elakkan je la.
begitu juga dgn air berkarbonat.
so think wisely

THIRD
make sure anda x skip breakfast anda..
klu nk kurus..x leh skip.
sbb bdn akan jd lemah and xde tenaga.
metabolisme bdn pown slow 
and bile korg mkn for lunch..
hampir smua jd fats.
sbb nk ganti tenaga yg ilang tu/
so sangat2 la pnting breakfast

FOURTH
elakkan makanan yg bergoreng and berlemak
sy faham kat Malaysia yg kaya dgn food ini
byk yg menggunakan minyak dan santan..
akan tetapi bnda tu boleh dielakkan ..
klu x boleh elakkan..
reduce the amounts

FIFTH
Excercise selama 40-80minit per day
and 5 time in a week.
tu yg pling bgus..
excercise or bersukan penting 
untuk pembakaran kalori dan lemak dlm bdan
dan juga menaikkan metabolisme
kepada thap maksimun

SIXTH.
Tidur mencukupi.
selama 6 jam je.
x lebih x kurang.
jgn nk tido lebih2..nnty badan lemah.

SEVENTH
bykkan makan buah or sayur.
buah dgn sayur byk khasiat
ada yg antioxidant..
fatburner dan mcm2.
buah ni ley melawaskan proses pmbuangan hajat..hahaha
so mkn la ye byk2.

EIGHT
jaga lah solat..
sbb solat tu ad hikmahnya..
slain dpt pahala n agama dipelihara.
solat juga ley melancaran pengaliran darah dlm bdn kite.
dan boleh dikatakan bersenam,,
thts why pas solat ..trus sgar..
ok?

NINETH
elakkan mkn fast food or outsider
sbb kebykkannya smua byk minyak
dan byk lemak..
tggi kalori and low nutrisi.
elakkan amik salad dressing
sbb tggi kalori.

tetapi jangan risau klu anda x dpt nk elakkan bnda2 ni
sy boleh jd coach anda utk lose weight..
anda hanya perlu tukarkan sarapan n dinner kepada 
shake yg sdap.
so join sy..
017-3527586
ask me how
i already lost 40kg in 4month..
amazing?
yes amazing
so msg la haha
Sy pasti smua nk jd mcm ni kan?




Tuesday, 20 November 2012

ZERO 2 HERO YANG SANGAT2 LUAR BIASA!!!!


hi ape khabar pembaca blog ni?
sy harap smua sihat2 belaka..
sape yg amik herbalife. make sure u have shake for today..
hihi..

kali ni pasal apa yg sy duk heboh kat fb ni kan.?
Zero 2 Hero???
what that?
ape bnda la zero to hero kan?
kecoh la..
ok zero to hero adalah event herbalife besar yg sgt2 luar biasa!!!
serius sy x tipu pasal ni..
lawa kan ? nampak grand hehe
well new event Zero 2 Hero edisi ke 9 ni adalah event besar yg pertama sy pergi..
even kena byr 260-310 ringgit ..
tp sangat berbaloi dgn ape yg sy dpt di sini....
dgn pengalaman2 yg dicerita oleh speaker2 yg sgt2 luar biasa semangatnye..
hihi


ni tmpt sy duduk utk 1 st day..
sangat2 ramai la org yg pergi ke sana
semata-mata nk belajar utk mengubah masa depan mereka.termasuk saya hihi :-P
seramai 3500 +- yg pergi ke event tu
dan 70% adalah GenH ..iaitu generation Youth..(umur 18-29)
so mean rmi student yg pergi event tu utk belajar to get some extra money..
BUKIT GAMBANG WATER PARK RESORT!!
1st day to byk kepada rahsia kejayaan oleh speaker2 yg dijemput khas
utk berkongsi sedikit sebanyak pengalaman mereka yang pahit manis tu.
pasal outer body..kulit pown kite kna jage tau..
smua ada lah..rugi sape x dgr hihi..
ok tu sedikit sebanyak ape yg ad petang tu..
sbnarnye byk sgt2 ..tp better korg pergi sendiri.
amcm ?nk ikut sy?
silakan..hihi

DINNER EVENT ZERO TO HERO EDISI 9 NOV 2012.

BLACK DIAMOND


dinner ni la yg pling kemuncak nye..
sape yg x ske kan?
tema dinner kami tu adalah black diamond..
hitam yg sgt2 bersinar.


mmg best..
dia adalah anak sedara sy..sibuk je die ni...:-P
the biggest loser in Malaysia.abg bob yg lose 62kg
upline sy..Omar Isa
saje post
housemate ku
team ku
housemate gak


tu sedikit sebanyak mase kat sne..
hihihi..
best mmg best..
berkenalan dgn smua herbalifer yg berbeza latar belakang.

ni paling penting!!

majoriti mereka adalah 18-30 tahun..




team sy mase nk balik dri gmbng..hihi

ok jgn jeles ape yg kami dpt..
awk smua pown ley dpt mcm kami..
jom2 same2 wat part time..
berbaloi sgt2..




kol sy 0173527586

Monday, 19 November 2012

Saya tanpa herbalife dan dgn herbalife hihi







ok ari ni sy akan menceritakan pengalaman sy pasal herbalife..
sebelum sy bertemu herbalife ..
sy seorg lelaki GEMUK sgt2..
yelah ..135kg++
berat kan?
mcm2 masalah kesihatan ad..
ckp je la..
cpt letih..
cpt mengantuk...
dan lesu..
nk tau mcm ne sy dahulu?

ni la sy ...tgk gambar kat bwh
BESAR PUNYER!!

kan sy dh ckp ..
x caya lagi?
xpe sy tnjuk lg..
haha ustaz aiman..lol

ini lah sy ketika awal taun ni..
asyik nk mkn je..
sbb tu bdn dh mcm tong gas bergerak dah.
nk wat mcm ne..rezeki kan..
mkn je lah..

org ckp..
eh makin sihat la ko.
pergh tembam la ko..
mcm2 la sy dgr..
smpikan dh mlz nk dgr..
makan jgn x makan!!


tu lah sy before jmpe herbalife..

sakit yg sy slalu dpt..
sakit lutut..
cpt mengah..
ssh nk focus..
mslh kulit timbul..
dan mcm2 lagi..


TETAPI ITU DULU..bkan skrg..
yg korg nmpk td tu 5 bulan lpas.

sekarang sy bukan tu lg..
skrg sy adalah org yg makin sihat.
klu korg x caya..meh jmpe sy..
sy ley tnjuk bukti.
sy bertemu herbalife ini melalui kawan sy sndiri iaitu
Ahmad Afiq Bin Shahidan..
die la coach sy

die la yg ajak makan herbalife

sebab sy dh bosan dgn idup lame ..
yang asyik ssh je nk pilih bju kat kedai.
asl pergi je xde..
tu je..
boring tau..
huhu..
xpe2
skrg sy dh jd mcm org len..
size bju sy dh jd L..
dri pada 3xl..
sgt2 seronok..


hihi.
ni la sy pada bulan september
sy di dinner komander 2012 yg terbaru..len kan?

mmg best..
pakaian xjd masalah dah...
dulu mcm2 kerenah..
huhuhu..


dan yg terkini


ini la gmbr terbaru sy..ketika di event herbalife

so dh tgk smua benda kan?
so sape nk sy tlg utk sesape yg serius nk lose weight
gain weight
healthy skin care
dan healthy lifestyles.

Insya Allah sy ley bantu..
personal wellness coach.
free for coaching..
ley pm me..
atau msg sy di 0173527586 





bermulalah satu watikah :-)


ni la saya ...mse kat bukit gambang~~
Assalamualaikum dan hai apa khabar?

hihi pertama kali terima kasih kerana sudi untuk membaca blog ku ini..
dah kata pertama kali...so faham2 jelah ok?
hihihi..

ok tujuan saya buat blog ini adalah utk menceritakan ape yg berlaku dlm hidup saya..
disamping pengalaman menarik dan sedih dan macam2 lagi..
Insya Allah sy cube utk menulis blog ini dgn sebaik mungkin..
hihi
so enjoy la ye..
Insya Allah sy akan update slalu