Tuesday, 21 January 2014

tips-tips untuk mencukupkan pengambilan air yang diperlukan badan dalam 1 hari. :-)


Assalamualaikum dan Salam Extravaganza !!
apa khabar rakanku sekalian ..
aiman harap semua okey-okey belaka sebab sekarang tengah musim demam.

demam apa? tak tahu lah. yang aiman tahu, semua jenis terbukang di atas katil hihihi..

kasihan~~

oh aiman akan teruskan tajuk yang aiman ingin berkongsi kepada semua okey?

tips-tips untuk mencukupkan pengambilan air yang diperlukan badan dalam 1 hari. :-)

adakah anda tahu badan kita perlukan 1.7 liter untuk sistem perkumuhan dan sistem badan?
sebaik-baiknya 25kg untuk 1 liter air.


1) minum secara sedikit tapi secara kerap, macam makan juga. badan kita perlukan air sepanjang masa, 500ml dalam 30minit atau 1 jam itu sangat bagus kerana 8 jam x 500ml dah cukup 4 liter. senang kan?

2)sentiasa bawa botol air , ya sangat-sangat digalakkan sebab senang diminum dan memotivasikan kita :-). kalau boleh pilih botol yang menarik untuk kita minumnya :-)

3)biasakan diri dengan air masak sebab air masak ini tiada kalori dan dapat menghilangkan dahaga dengan cepat berbanding dengan air manis atau air gas :-)...

4)jika boleh..isi air dalam botol besar seperti 2 liter saiz botol atau 1.5 liter..kerana kita akan lebih bersemangat untuk menghabiskan nya dalam masa yang ditetapkan oleh kita sendiri.

5) menetapkan target atau sasaran untuk berapa liter yang hendak dihabiskan kerana ia automatik akan di mindset ke dalam minda kita :-)

minum macam ini pun okay :-P
aiman rasa itu sahaja perkongsian tips dari aiman okay?
aiman harap rakan dapat mencapai sasaran air untuk keperluan badan kerana badan kita mengandungi 60-70% dari air.
yang nak lose weight itu. lagi lah kena banyakkan pengambilan air masak ya:-)

ALL THE BEST YA :-) CHAIYOK CHAIYOK!!

Tuesday, 7 January 2014

Specatular saya yang ke-dua!!!


Assalamualaikum w.b.t dan salam spectacular!!
apa khabar rakan-rakan sekalian?
mungkin ada yang berseronok sebab ada sesuatu baik yang berlaku..
mungkin ada yang tengah bersedih sebab ada sesuatu yang kurang baik berlaku.
mungkin ada yang tengah merindu kekasih atau keluarga dia kerana berada di perantauan..

aiman harap kamu semua sihat-sihat belaka , okey ?

jadilah seseorang yang mampu senyum
okay aiman terus kepada tajuk yang aiman ingin berkongsi dengan kamu sekalian.
mungkin ada yang tertanya-tanya .. apa tu spectacular ~~
best ke? seronok ke? ada apa kat sana? napa budak-budak herbalife excited sangat pasal spectacular itu??
biar aiman jawab ya..
ya memang aiman selaku distributor herbalife tersangat-sangat excited sebab spectacular ini lah memberi visi baru kepada saya untuk melihat peluang perniagaan yang mampu dibuat oleh semua orang samada tua muda dan tak kira apa pangkat , full time atau sambilan sahaja. itu membuatkan aiman terbuka hati untuk melakukan business ini secara full heart. hehe

this is how i describe to my feeling now.

ada yang dah pergi berkali-kali , ada yang baru first time, 
untuk aiman. ini kali ke-dua aiman menjejakkan kaki kat event terbesar di malaysia ini..
tahun ini dianggarkan 9000 plus minus herbalifer yang akan datang ke event tersebut!!!
wow!! aure positif penuh kat event itu .!!wahh..
hehe tak sabar aiman nak menimba ilmu banyak-banyak ini.
nak dikongsi kepada downline2 aiman yang ada masalah untuk ke sana :-)
dulu sepectacular pertama aiman agak sedih kerana hari kedua event specatular itu aiman kena balik UiTM sebab ada lawatan Akademik oleh EHSAn . 
tak mengapa. mungkin bukan rezeki aiman waktu...
so tahun ini aiman wajib attend semua kelas..
supervisor training pertama kali attend untuk kali ini..
yang general macam biasa tapi sangat excited dengan guest speaker yang sangat-sangat awesome!!!

SPECTACULAR YANG FIRST UNTUK AIMAN

SPECATULAR YANG KEDUA!!!

haih panjang lak aiman bercerita ini ..
hehehe. biasa lah dah lama tidak menulis blog kan..
hehe..oh ya dulu aiman pergi sorang-sorang aje..kali aiman berjaya bawak seorang distributor baru aiman walaupun herbalife telah menetapkan hanya success builder dan ke atas sahaja boleh pergi ke spectacular kali ini.. first time senior consultant , second time is supervisor .. new year In Sha Allah world team or Global Expasion Team Member!! (GET) 
AMIN YA RABBI ALAMIN!!

YES MY FOUNDER IN HERBALIFE!!
doakan aiman untuk membantu lebih ramai menjadi sihat-sihat dan menambah income kepada mereka sekalian.
i believe in Allah that give me the opportunity of herbalife :-)
thanks for read my blog 



Sunday, 10 March 2013

jom improve ur health!!


Hi dan Assalamualaikum..

ape khabar smua?
sy harap smua sihat2 belaka dgn org yg tersayang ok?
hihihi first sy nk minx maaf kerana lme sgt x post ape2 kat sini..
disbbkan mase yang terlmpu padat ..
jd kesempatan ini sy nk gnekan sebaik mungkin sbb minggu ni akan jd paling pack..

ok sy trus kpada point sy..
secara jujurnye lah ....
sape nk jd kurus?
lebih berisi?
tegap?

xde jerawat n ilang smua masalah kesihatan mcm resdung , senggugut and len2?
or nk tlg parents n family ilangkan diabetes and darah tinggi?
dh cbe mcm2 tp x berjaya??
xpe sy ad penyelasaiannya...
x caya?

sy pki pro
duct ni sendiri u know.
sy dh lose weight almost 47 kg and  gain 6kg in 8 month...

ni la sy..yg lme nye gak

x
dri fats 40% ke 19% ..
dri 135kg -88 kg.!!
umor dri 43 ke 18 perfect!!
tu testimoni sy
 sndri..
xpe sy tnjuk yang gain weight lak..

apa mcm ??? katang x?

tu testimoni nik ...guest speaker sabtu ni kat genH alor setar!!
get team wooo..
siap kna masalah muka ..tp dgn nutrisi yang seimbang...
masalah kesihatan imporve giler2..
last but not least

the amaziingg result!!!

so klu mereka smua boleh (termasuk sy)
anda pown boleh..
mereka smua consume 1 je..

iaitu HERBALIFE NUTRITION!!!
dari zero to hero..
dri nothing to something..
dri shy to talkactive!!!
so ape lg ??
tnye sy bagaimana!!
ask me how 
0134109679
0173527586..






Monday, 18 February 2013

Alhamdulillah,,,.



Assalamualaikum..dan selamat sejahtera ..

sorry ssgt2 sbb dh lame x update..
busy la kate kan..huhuhu..
10 test dengan event spectacular lgi..macam2 lagi lah..
huhu 

sorry ye smua...
ape2 pown...
Alhamdulillah..
smua test sy ok..and mostly capai target sy la..
herbalife pown sama hehehe..
and i got my first downline..
very thanks to my friend coz willing be my partner in herbalife..
lets achieve success together ..oh yeah!!!
gambate!!



yay!!!

btw ini ad announcement
Bulan depan harga produk Herbalife nak naik 2.5%, jadi saya nak tolong siapa2 yg nak fast track ke tahap Senior Consultant untuk dapat diskaun 35%. Syaratnya: 
1) belum sign up jadi pengedar dengan mana2 pengedar sedia ada
2) bukan seliaan mana2 coach wellness
Tawaran terhad pada 5 orang terawal sahaja, cepat hubungi saya aiman
0173527586 


so sape nk amik peluang..!!
cpt grab n mkn murah..
sy ley cite kmudian!!

btw ini ad something special

video


dont GIVE UP main success.!!!

remember!! ALLAH ALWAYS BE UR SIDE!!



Monday, 31 December 2012

tahun baru!!



assalamualaikum n happy new year to readers!!
ok sbut pasal new year ni..


pasti ad yang mempunyai azam yang baru..
ape kah tu?
mampu kah di capainya.?
adakah sama dgn last2 year?
hehehe..
sy harap u all dapat ape yang korang azam..


azam sy utk taun 2013..


msty la sy nk jd supervisor secepat mungkin!!!
sape xnk beb.!!
mcm2 bnda best ley dpt klu dh ad SV...
hehehe..

yang lain mcm bese la..
 
nk study betul2..
nk penuhkan ilmu di dada..
hehe..

yang best part is..
i want to lose another 20 kg in 4 months..
that my mision..
pray me !!
hehehe.
although i already lost 45kg..
but i need get more to get body ideal..
so In Sha Allah i can do it!!

well that all..have a nice day hehe

Wednesday, 19 December 2012

bulan disember yang memenatkan



hi and assalamualaikum..
dah lame x update blog ni..
sbb terlampau-lampau busy....
so xde mase nk beronline ..
huhuh..

ok sy terus cite ape yang berlaku..



1st Week study..

Alhamudulillah..
dpt jmpe kwn2 len yg x jmpe sjak cuti sem ari tu.
rummet yg dpt kali ni almost same..
cme sorg je x sme..
tp xpe la..x kesah..
sem ni last sem as komander kesatria sbb next sem dh jd pratikal student ..
so nk x nk..kna la berundur dri kancah unit beruniform ni..
1st time tgk jadual mcm.......
agak pack..bkan agak...mmg pack giler!!!!!
tp x pe la..
last sem..
tp yang the best part is ..
my herbalife is growing..
smakin maju..n bertambah customer..
and smua org puji sy..
hehe.
Alhamdulillah..
rezeki Allah ..
sy kna usaha lg.
gambate!!!

2nd week.

minggu ni mcm sy x blajar je..
ari isnin je sy gy klas..
selasa smpi ahad..
sy gy event..
selasa n rabu tu gy ESQ..
mmg best..
the best motivation program ..
lg2 abg firdaus..
mmg terbukak hati gak la..
ari khamis smpi la
ari ahad..
SUKAN ANTARA FAKULTI..
di UiTM Shah Alam..
best la gak..
tp sy pnuh kecewa sbb gagal menamatkan keramau
pingat..
dh 2 kali join tournmanent..
dh la under real performance..
rasa nk bersara je.
sbb xde mase
huhu...
herbalife mcm bese..growing..
hehe.

3rd week..

Isnin x dtg ke klas..
sbb penat sgt2..
huhu..selasa n rabu xde wat pe2 sgt..
juz blajar..
and dh start cuti mid sem..
mmg best..sbb ley relax n focus on business.
tp yg x bestnye ..byk assignment..
huhu...

apakah assignment ni mmpu ku langsaikan??

Thursday, 29 November 2012

New Vision



hi and Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia.
ok hari out of topic ..
di mana betapa liat nye nak UiTM Penang tu,.
huhuhu..


nampak kemalasan kat situ

rasenye mcm cpt je masa dh berlalu..
tapi nk wat mcm ne ...masa tu emas..
so sy harap ape yg sy dpt semasa cuti ni dpt sedikit sebanyak ilmu2 yg sy perlukan..
terutama keyakinan n herbalife step by step to success it.
1 bulan and half...
still okey la cuti ni..


oh yeah..berusaha walaupun tidak terdaya.
byk gak mse bercuti ni pergi holiday..
seperti cameron highland , kelantan and bukit gambang water park resort..
so xde la boring sgt kan?
akhirnye tambah jugak customer yg memerlukan herbalife ni..
hehehe thx kakak kesayangan ku..
hihi..


visi terbaru.
ok lah..sebab nk balik UiTM dah..
so kna ad visi n misi baru kan?
so target sy ..nk pecut pointer terdahulu dan jd student yg baik ..cewahh..
tu akademik...klu sukan..nk memenangi 1 pingat at least..
sbb dh lme tgglkan sukan sbb obesiti ..huhu..
so skrg dh ok balik...so nk try naik podium yg sy rindui sgt2..
 

kemarau abis pingat utk 2 tahun..
utk herbalife lak...nk jd SUPERVISOR ...
sbb jd SV ni byk sgt offer n reward yg ley dpt..
so sape xnk kan? lg2 royalty tu...
duit2...
hehehe...

akhir sekali UiTM di Hatiku


UiTM diHatiku